Κρητική Σαλάτα με Σφακιανή Πίτα

Υλικά για μία σαλάτα

1 Σφακιανή Πίτα, 1 αγγουράκι, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 κουταλιά της σούπας ελιά σε ροδέλες, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, 1 ματσάκι γλυστρίδα (αντράκλα), 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο με μέλι, φρέσκια ρίγανη, αλάτι θαλασσινό.

Εκτέλεση

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τη Σφακιανή Πίτα και την ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τη γλυστρίδα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπαλσάμικο, τη φρέσκια ρίγανη και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Τέλος, τοποθετούμε από πάνω τη σφακιανή πίτα αφούν την έχουμε κόψει στα τέσσερα.